Ajánlott honlapok

Protestáns Újfordítású Biblia, 2014:  http://abibliamindenkie.hu/

Az apologetika jelentése röviden hitvédelem, de leginkább a következőt takarja: “a keresztény hit melletti érvelés művészete és tudománya,” így már senki nem gondol csupán védekezésre. Ebben a témában következzen néhány ajánlás magyar nyelven:

  1. https://www.youtube.com/results?search_query=szalai+andr%C3%A1s+apologetika Szalai András a guru, a mester, a legfőbb apologéta Magyarországon, az Apologetikai Központ vezetője. Boldogan ajánlom a honlapjukat is:
  2. http://www.apologia.hu/ Ez a hitkerdesek.hu-nál tudományosabb megközelítést képvisel, szakmai cikkek találhatók itt az Apologetikai Központ gondozásában. Mi ennek egy könnyedebb változatát választottuk a hitkerdesek.hu-n.
  3. http://istentkeresem.hu/ Ez egy apologetikai témájú videósorozat, amit jó szívvel ajánlok. (Néhány helyen szívesen átírnám vagy kiegészíteném ezeket, de a sorozatot mégis hasznosnak tartom az elgondolkodtatásra. A második résznek például egyáltalán nem adnék helyet a blogomban, hiszen az egy pragmatista szemléletet tükröz. Keresztényként nem azért hiszünk Istenben, mert hasznos és így a legkisebb kockázattal a legnagyobb a nyereség, hanem azért mert a kereszténységet igaznak tartjuk. Első lépésnek inkább azt ajánlom: ismerjük meg Istent, hogy eldönthessük, akarunk-e vele kapcsolatba lépni. És/vagy ismerjük meg a keresztény üzenetet, hogy eldönthessük, vajon a valóságról szól-e.)
  4. http://www.abibliaprojekt.hu/munkaink Ez egy nagyon informatív és korrekt ismeretterjesztő sorozat, amit a fent említett okból sorolok ide. Az Isten keresésének fontos állomása az üzenet alapos megismerése. “A Biblia Projekt szeretne rávilágítani arra, hogy a Biblia az elejétől a végéig egy nagy összefüggő történet, ami Jézushoz vezet. Ahhoz, hogy ezt jobban átlássuk és megértsük, szeretnénk könyvről-könyvre, témáról-témára haladva olyan minőségi videókat és egyéb anyagokat közzétenni, melyek betekintést engednek a Biblia világába, rejtélyeibe és izgalmaiba.”
  5. http://kalvinistaapologetika.hu/