A szerzőről

Aki ezeket a bejegyéseket írom, Isten gyermekének tartom magamat és napi kapcsolatra törekszem az élő Istennel. Az a célom, hogy segítsek másoknak is a keresztény hit melletti érvelés művészetében és tudományában, amit apologetikának neveznek. Mindezt könnyed stílusban, a fiatalok nyelvén és közérthetően szeretném tenni.

Egy református gyülekezet tagja vagyok, és evangéliumi lelkülettel testvéremnek tartom a lényegi kérdésekben azonosan gondolkodókat. Tudományos kutatásból és oktatásból élek, a blogon viszont az egyszerűség és közérthetőség a célom. Irodalmi vénám nincs, de munkámból kifolyólag erősségem a lényeglátás, az őszinte igazságkeresés, a kétkedők gondolat-világának ismerete és a gondolatok rendezettsége, emiatt az apologetikában különleges értéket képvisehetek. (Amit én is mindig kerestem, azt próbálom nyújtani.) Istent nem csak teljes elmémmel, de teljes erőmmel és teljes lelkemmel is törekszem szeretni. A hitkérdések átgondolása viszont többnyire az eszünkhöz szól.

Én minden világnézetű embert tisztelek, de felkérem őket egy őszinte gondolati keringőre. Hitünk tárgyának megválasztása az egyik legfontosabb feladatunk ezen a világon, mely egyeseknek talán egyben a legnehezebb döntésük is. Mások visszatetsző tettei, kultúránk alapfeltételezései, érzelmi gátjaink vagy sajnos sokszor épp a keresztények felületessége vagy elhibázott kapcsolódása is akadályozhatja az Isten-keresést. Ezzel a tisztelettel fordulok még a kétkedő olvasó felé is, de kérem a nyitottságot. Trollok megjegyzéseit viszont moderálom, nem adok helyet neki. A viselkedni tudó ellenkezőnek igen.

Nem vagyok az apologetika szakembere (még 🙂 ), de hivatásomnak tekintem az őszinte válaszkeresésben és válaszadásban nyújtható segítséget. Ha valamire nem adtam meg az igazi választ, az nem jelenti azt, hogy nincs válasz a kérdésre. Csupán azt, hogy én nem találtam meg azt. Az olvasó is segíthet észrevételeivel. Ide várom az észrevételeket: hitkerdesek@gmail.com vagy a facebook hitkerdesek.hu oldalán.